A változáshoz idő kell.

#jobbleszek

5 edzésen túl

nyolcadik_poszt_bevezeto.jpg

Sajnos a kezem még mindig nem elég hosszú és a fejem sem elég kicsi ahhoz, hogy rendesen beleférjek egy ilyen bevezető képbe, a jó kedvem ez mégsem tudja letörni. Ma volt az 5. edzésem, ami az első kisebb mérföldköve ennek az egész életmódváltásnak. Tudom, hogy nagyon sok hasonló mérföldkő lesz még, de én már ennek is örülök, hogy ezt is elértem. Jöhet a következő öt!

A mai nap is úgy indult, mint az elmúlt hetekben. Annyi könnyebbséggel, hogy reggel magamtól ébredtem 6 óra körül. Teljesen természetes volt, nem voltam fáradt egyáltalán, kivetett az ágy magából és neki is álltam előkészülni az edzéshez. Megettem a kis maréknyi zabpelyhemet a meréknyi vízzel, netezgettem kicsit, aztán mentem edzeni. Szerencsére a biciklivel nem volt semmi gond, nagyon hamar oda is értem a teremhez. 

Vártam már, hogy megint edzhessek. Lehet hülyén hangzik, de elértem arra a pontra, amikor már szívesen járok. Nincs az, hogy "ajj, már megint menni kell", "ajj most nincs kedvem" és társai. Jó érzéssel tölt el az, hogy ha meg tudok csinálni egy gyakorlatot rendesen, de utána még jobb, amikor már vége van. :D

yoozdz.gif

Most valamivel könnyebben viseltem a bemelegítést már, ettől függetlenül patakokban folyt rólam a víz. Ezután egyből új gyakorlatokat vettünk át, amit később be tudunk építeni a WOD-ba (workout of the day, a nap edzése - én nem tudtam mi ez). 3 féle gyakorlatot kellett végeznem meghatározott idő alatt. 13 percem volt 45 swingre, 36 guggolásra és 27 vállból tolásra. 16 kg-os kettlebellt használtam hozzá. Eléggé megterhelő volt mindegyik már külön-külön, plusz hozzájött még a nyomás is, hogy időre kell ezeket elvégezni. Szerencsére meg tudtam csinálni az előirányzott mennyiséget, plusz még egy kört sikerült teljesen megcsinálni (15 swing, 12 guggolás és 9 vállból tolás) úgy, hogy 20 másodperccel léptem túl a 13 percet. Összességében nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, nem gondoltam volna, hogy ennyit meg tudok csinálni. Jó lesz ez!

 

Hirdetés

süti beállítások módosítása